Μετά από έντονη άσκηση, μερικοί άνθρωποι που έχουν προχωρημένους κιρσούς μπορεί να αισθάνονται τα πόδια τους πιο πρησμένα, πιο κουρασμένα και να πονούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα είναι η φλεβίτιδα και όχι η άσκηση. Ένα ανεπαρκές φλεβικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυξημένης κυκλοφορίας αίματος στα πόδια κατά την άσκηση. Η ασκηση όμως δεν επιδεινώνει την φλεβίτιδα, αντίθετα την περιορίζει.

Οποιοδήποτε είδος αθλητικής δραστηριότητας μόνο να βελτιώσει μπορεί την κυκλοφορία των ποδιών. Ιδιαίτερα το περπάτημα ή το τρέξιμο, κάνουν τη κνήμη και τους μύες των μηρών να συσπώνται λειτουργώντας έτσι σαν αντλίες που διώχνουν το άιμα από τα πόδια και το στέλνουν στην καρδιά. Παρόλαυτά στα προχωρημένα στάδια τα συμπτώματα επιδεινώνονται με την άσκηση (διαλείπουσα χωλότητα φλεβικής ανεπάρκειας).

Η άσκηση πάντως συνιστάται ιδιαίτερα σε ασθενείς με κιρσούς. Στην περίπτωση που η άσκηση επιδεινώνει τα συμπτώματα, τότε είτε η φλεβική ανεπάρκεια έχει προχωρήσει σημαντικά, είτε τα συμπτώματα οφείλονται κάπου αλλού.