Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ιδρύθηκε το 1984 στο Μαρούσι, και αποτελεί τη ναυαρχίδα των Κλινικών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του κατέστη «καταλύτης» των εξελίξεων στο χώρο της υγείας. Εισήγαγε, για πρώτη φορά στη χώρα μας, υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, εξασφάλισε συνεργασία με τους κορυφαίους, στον τομέα τους, επιστήμονες προσφέροντας στον Έλληνα ασθενή υπηρεσίες που μόνο στο εξωτερικό μπορούσε, έως τότε, να αναζητήσει.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών καλύπτει συνολικά 11.000 τ.μ. σε ένα συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων σπάνιας αισθητικής και λειτουργικότητας. Έχει δυναμικότητα 300 νοσηλευτικών κλινών και διατηρεί σε διαρκή ετοιμότητα λειτουργίας 24 υπερσύγχρονες Χειρουργικές Αίθουσες, με αυτόνομο εξοπλισμό, επιτρέποντας τη διαρκή, απρόσκοπτη και παράλληλη λειτουργία τους.

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Η κλινική διαθέτει πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) 30 κλινών, εξοπλισμένη με τελευταίας γενιάς μηχανήματα και στελεχωμένη με ειδικά εκπαιδευμένους ιατρούς και νοσηλευτές.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εστιάζει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με τη συνεχή ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης ποιότητας.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών βρέθηκε στη λίστα «Best Hospitals Worldwide 2014 & 2015» και «Preferred Partner Hospital 2016, 2017 & 2018» του Diplomatic Council (DC).

Η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, οι επενδύσεις σε πρωτοποριακό εξοπλισμό και τεχνολογία, η στελέχωσή του με άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, έχουν καθιερώσει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ως ένα από τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.