Ίσως να έχετε ακούσει ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτων στον δυτικό πολιτισμό – Σωστά! Ο Αγγειοχειρουργός είναι ο γιατρός των αγγείων όχι μόνο για να χειρουργήσει αλλά και για να συμβουλέψει και να προστατέψει. Η υγεία των αγγείων σας αντανακλά την ποιότητα της ζωής σας και την μακροβιότητα.

Αγγειακό Check up

Για ανθρώπους πάνω από 55 χρονών καπνιστές, με πίεση, σάκχαρο, υψηλή χοληστερίνη ή βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό, αλλά και για όλους πάνω από 65 χρονών, συστήνεται η επίσκεψη στον Αγγειοχειρουργό στα πλαίσια έγκαιρης διάγνωσης καρδιαγγειακών παθήσεων όπως η νόσος των καρωτίδων (πρόληψη εγκεφαλικού), το ανεύρυσμα της αορτής, προβλήματα αρτηριακής κυκλοφορίας στα πόδια και το διαβητικό πόδι, φλεβικές παθήσεις και θρομβώσεις. Τις πιο πολλές περιπτώσεις μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με φάρμακα και αν χρειαστεί χειρουργείο χρησιμοποιούμε πλέον ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές χωρίς τομές.

Ανακαλύψτε πολύ περισσότερα και πάρτε τον έλεγχο της αγγειακής σας υγείας στα χέρια σας. Συμβουλευτείτε τον Αγγειοχειρουργό σας.

Εστιάζοντας σε επτά παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου και συμπεριφορές υγειούς διαβίωσης (American Heart Association Life's Simple 7®) εξασφαλίζετε την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ευθύμιος Δ. Αυγερινός, MD, PhD, FEBVS
Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής
Συνδιευθυντής Κλινικής Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Ιατρείο Κολωνάκι
Σκουφά 10 (4ος Όροφος)
Πλατεία Κολωνακίου, 10673 Αθήνα
Τηλ. 210 360 3600

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Κηφισίας 56 & Δελφών (2ος Όροφος)
151 25 Μαρούσι
Τηλ. 210 6862675

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.