Ποιας ειδικότητας γιατροί παρέχουν θεραπεία για κιρσούς και ευρυαγγείες;

Οι γιατροί που παρέχουν θεραπείες σχετικές με τις φλέβες, είναι οι Δερματολόγοι, οι Αγγειολόγοι, οι Πλαστικοί Χειρουργοί, οι Γενικοί Χειρουργοί, και οι Αγγειοχειρουργοί.

Μόνο ο Αγγειοχειρουργός όμως είναι εκπαιδευμένος και εξοικειωμένος με όλες τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας και είναι ο μόνος που μπορεί να σας προσφέρει αμερόληπτα την κατάλληλη θεραπεία.

Υπό την προϋπόθεση ότι έχετε πρωτίστως συμβουλευτεί Αγγειοχειρουργό, ώστε να αποκλείσει το ενδεχόμενο σημαντικής φλεβικής ανεπάρκειας, η σκληροθεραπεία και το δερματικό laser μπορούν να πραγματοποιηθούν και από γιατρό άλλης ειδικότητας (π.χ. Δερματολόγο, Αγγειολόγο ή Πλαστικό Χειρουργό).

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρωτήσει το γιατρό σχετικά με την εμπειρία του και μην ξεχνάτε ποτέ ότι: «δεν προέχει πάντα η μέθοδος θεραπείας που επιθυμείτε, αλλά το ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Το laser δεν είναι πάντα το πιο κατάλληλο και σίγουρα δεν είναι η θεραπεία για όλους...»

vascular health

Αγγειοχειρουργός

Ο Ευθύμιος (Μάκης) Αυγερινός είναι Αγγειοχειρουργός, Αν. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.

Περισσότερα...

Επιστημονική Επιμέλεια

Ευθύμιος Δ. Αυγερινός, MD, PhD, FEBVS
Αν. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής
University of Pittsburgh Medical Center
Pennsylvania, USA

E-mail: info@vascularhealth.gr