Καθώς ο θρόμβος δεν δύναται πάντα να διαλυθεί, με την πάροδο του χρόνου μετατρέπεται σε «ουλή» και η φλέβα παραμένει αποκλεισμένη, εμποδίζοντας την ροή του αίματος πίσω στην καρδιά (χρόνια εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση). Όπως προαναφέρθηκε, το αίμα λιμνάζει στο πόδι και οι ασθενείς μπορεί να εκδηλώσουν πρήξιμο, πόνο καθώς και καφέ αποχρωματισμό του δέρματος στα πόδια.

 Φλεβική Θρόμβωση: Φλεβοπλαστική - Stent

Σε προχωρημένα στάδια, τα συμπτώματα του επονομαζόμενου μεταθρομβωτικού συνδρόμου, συνοδεύονται με δημιουργία πληγών/ελκών και καθυστερημένη επούλωση (φλεβικά έλκη). Στις περιπτώσεις αυτές οι ασθενείς θα πρέπει αυστηρά να φορούν ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, οι οποίες προσφέρουν σημαντική ανακούφιση και μακροχρόνια προστασία.

Σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, επιτρέπουν την εκ νέου διάνοιξη της φλέβας που μπορεί να είναι αποκλεισμένη εδώ και χρόνια. Πραγματοποιούνται σε περιβάλλον χειρουργείου μέσω παρακέντησης του δέρματος στη βουβωνική χώρα ή πίσω από το γόνατο (με τον ασθενή να βρίσκεται μπρούμυτα). Υπό ακτινολογική καθοδήγηση, ειδικά σύρματα και καθετήρες κατευθύνονται στη φλέβα που έχει αποφραχθεί και τελικά εκπτύσσεται ένας ενδονάρθηκας (stent) που ανοίγει το δρόμο για την ροή του αίματος προς την καρδιά. Συνήθως, η επέμβαση και η νοσηλεία διαρκούν λίγες ώρες και ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο την ίδια μέρα περπατώντας.