Οι mini φλεβεκτομές, γνωστές και ως «τοπικές εκριζώσεις κιρσών» συνιστώνται όταν το μέγεθος των κιρσών είναι μεγάλο ή όταν τα δερματικά χαρακτηριστικά του ασθενή δεν επιτρέπουν σκληροθεραπεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα σε πολύ λιγότερο χρόνο (συγκριτικά με τις πολλαπλές συνεδρίες σκληροθεραπίας).

Mini Φλεβεκτομές

Οι mini φλεβεκτομές μπορούν να εφαρμοστούν αυτονομα ή σε συνδυασμό με την σαφηνεκτομή ή με την όποια ενδοαυλική θεραπεία, απομακρύνοντας τα όποια υπολείμματα κιρσών. Τελικά μπορούν να αποφευχθούν η έστω να μειωθούν οι συνεδρίες σκληροθεραπείας.

Κύριο πλεονέκτημα των φλεβεκτομών έναντι της σκληροθεραπέιας είναι η άμεση ριζική αφαίρεση των κιρσών, χωρίς την ανάγκη πολλαπλών συνεδριών.

Η mini φλεβεκτομή είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική που υπό τοπική αναισθησία αφαιρούνται οι κιρσοί μέσω μικρών τομών. Δεν απαιτούνται ράμματα και δεν αφήνουν καθόλου ουλές.

Ο ασθενής που επιλέγει την mini φλεβεκτομή φεύγει από το ιατρείο ή το νοσοκομείο περπατώντας κανονικά (με ελαστική κάλτσα ή επιδέσμους) και επανέρχεται άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Κάποιες μελανιές μετεγχειρητικά ειναι συνήθεις και σε 2-4 βδομάδες έχουν υποχωρήσει πλήρως. Μετά από 2 εβδομάδες είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον Αγγειοχειρουργό για να σας επανεξετάσει.