Φλεβική Θρόμβωση

Τι είναι η Φλεβική Θρόμβωση

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση είναι η δημιουργία θρόμβου αίματος σε μια από τις «βαθύτερες» φλέβες μας, μπλοκάροντας τη ροή του αίματος. Κομμάτια από τον εν λόγω θρόμβο αίματος, μπορεί να αποσπαστούν και να καταλήξουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στον πνεύμονα

Περισσότερα

Συμπτώματα Φλεβικής Θρόμβωσης

Η οξεία εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση στις μισές περιπτώσεις δεν συνοδεύεται από συμπτώματα. Μερικές φορές, καθώς κομμάτια θρόμβου αποσπώνται τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να είναι αυτά της πνευμονικής εμβολής.

Περισσότερα

Διάγνωση Φλεβικής Θρόμβωσης

Τα συμπτώματα της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης μοιάζουν με συμπτώματα άλλων παθήσεων καθιστώντας δύσκολη τη διάγνωσής της. Επίσης αρκετές φορές, η πρώτη εκδήλωσή της μπορεί να είναι τα συμπτώματα της πνευμονικής εμβολής. Με βάση το ιατρικό σας ιστορικό, ο αγγειοχειρουργός θα σας συστήσει έναν απεικονιστικό έλεγχο των φλεβών του άκρου που πάσχει, για να επιβεβαιώσει (ή να αποκλείσει) την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση.

Περισσότερα

Θεραπεία Φλεβικής Θρόμβωσης

Η θεραπεία της φλεβικής θρόμβωσης έχει σαν κύριο στόχο την πρόληψη επέκτασης του θρόμβου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποσπαστεί οδηγώντας σε πνευμονική εμβολή. Κατά δεύτερο λόγο είναι απαραίτητη για να περιορίσει τη βαρύτητα ενός μελλοντικού μετα-θρομβωτικού συνδρόμου.

Περισσότερα

vascular health

Αγγειοχειρουργός

Ο Ευθύμιος (Μάκης) Αυγερινός είναι Αγγειοχειρουργός, Αν. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.

Περισσότερα...

Επιστημονική Επιμέλεια

Ευθύμιος Δ. Αυγερινός, MD, PhD, FEBVS
Αν. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής
University of Pittsburgh Medical Center
Pennsylvania, USA

E-mail: info@vascularhealth.gr