Συχνές Ερωτήσεις για τη Περιφερική Αρτηριακή Νόσο

Ποιας ειδικότητας γιατροί παρέχουν θεραπεία για την αντιμετώπιση της περιφερικής αρτηριακής νόσου;

Οι γιατροί που μπορούν να παρέχουν θεραπείες για την αντιμετώπιση της περιφερικής αρτηριακής νόσου είναι οι Επεμβατικοί Ακτινολόγοι και οι Αγγειοχειρουργοί. Μόνο ο Αγγειοχειρουργός όμως είναι εξοικειωμένος με όλο το εύρος των αγγειακών παθήσεων και τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας και κατά συνέπεια ο μόνος που μπορεί να σας προσφέρει αμερόληπτα την κατάλληλη θεραπεία.

Περισσότερα

Αν το αποτέλεσμα από τον έλεγχο για περιφερική αρτηριοπάθεια δεν είναι φυσιολογικό, πρέπει να υποβληθώ σε χειρουργείο;

Και βέβαια όχι. Ένα μη φυσιολογικό εύρημα κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης του σκέλους, μπορεί να είναι η έλλειψη ψηλαφητών σφύξεων στα πόδια και αν πραγματοποιηθεί υπερηχογράφημα αρτηριών (Duplexή Triplex), αυτό θα αποκαλύψει αθηροσκληρωτικές βλάβες (σκλήρυνση των αρτηριών).

Περισσότερα

Ποιο είναι το πιο ασφαλές επίπεδο σωματικής δραστηριότητας;

Οι ασθενείς με περιφερική αρτηριακή νόσο και διαλείπουσα χωλότητα (πόνος στο πόδι κατά τη βάδιση) μπορούν να αυξήσουν αισθητά την απόσταση που περπατούν με τακτική σωματική άσκηση. Η σωστή σωματική άσκηση είναι καθοριστική στην προσαρμογή των μυών σε μια αποτελεσματικότερη χρήση του οξυγόνο και στην επιτάχυνση της ανάπτυξης παράπλευρων αρτηριών.

Περισσότερα

Πάσχω από περιφερική αρτηριακή νόσο. Με ποιο τρόπο θα πρέπει να προστατέψω τα πόδια και τα δάχτυλά μου;

Λόγω μειωμένης ροής αίματος στα πόδια, άρα οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών, ακόμη και οι πιο μικροί τραυματισμοί, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή μόλυνση. Η κακή ροή αίματος στα κάτω άκρα μπορεί να εμποδίσει τη σωστή επούλωση των πληγών.

Περισσότερα

vascular health

Αγγειοχειρουργός

Ο Ευθύμιος (Μάκης) Αυγερινός είναι Αγγειοχειρουργός, Αν. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.

Περισσότερα...

Επιστημονική Επιμέλεια

Ευθύμιος Δ. Αυγερινός, MD, PhD, FEBVS
Αν. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής
University of Pittsburgh Medical Center
Pennsylvania, USA

E-mail: info@vascularhealth.gr