ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣΟ Ευθύμιος (Μάκης) Αυγερινός είναι Αγγειοχειρουργός, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2001 και το 2006 έγινε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2011 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα της οποίας διετέλεσε στα νοσοκομεία King's Hospital του Λονδίνου και Stadtische Kliniken της Φρανκφούρτης.

Tο 2012 απέκτησε τον Ευρωπαϊκό τίτλο ειδικότητας "Fellow of the European Boards of Vascular Surgery".

Το 2011 ξεκίνησε την μετεκπαίδευσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και από το 2012 μέχρι και το 2021 εργάστηκε κλινικά και ακαδημαϊκά στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh. Το 2020 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχει επιστρέψει στην Ελλάδα ως Συνδιευθυντής της Κλινικής Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και επισκέπτης Καθηγητής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπισημίου Αθηνών.

Το ερευνητικό και κλινικό επιστημονικό του έργο συνοψίζονται σε περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και βιβλία και συνεχή παρουσία σε συνέδρια της Ευρώπης και της Αμερικής, με βραβεία και πολλές αναφορές στην αγγειοχειρουργική βιβλιογραφία.

Έχει διατελέσει θητεία στα Διοικητικά Συμβούλια της Ευρωπαϊκης (ESVS) και της Παγκόσμιας Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας (ISVS) και συμμετέχει σε Διεθνείς Επιστημονικές Επιτροπές εκπαίδευσης και κατεθυντήριων οδηγιών . Για τα έτη 2021-2022 έχει αναλάβει την προεδρεία της οργάνωσης του μεγαλύτερου συνεδρίου Φλεβικών Παθήσεων στις ΗΠΑ (American Venous Forum Annual Meeting). 

Είναι παντρεμένος με τη Νίκη Φραγκέδη και έχουν δυο παιδιά τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο.